Skal du søge om familiesammenføring, skal du og det medlem af din familie som skal familiesammenføres belyse kategoriske oplysninger til staten.
Det er dokumentation på at man har arbejde, bopæl og ikke skylder noget til staten eller kommunen. Disse bilag skal sendes med FA1 ansøgningen som skal afleveres personligt hos enten politiet eller Udlændingestyrelsen.
Man kan godt eftersende enkelte dokumenter efter aftale, men udgangspunktet er at alle dokumenter skal leveres sammen med ansøgningen.
Udover de almindelige grundlæggende vilkår med 24 års reglen, sikkerhedsstillelsen på ca. 50.000 kr., fast samliv og boligkravet, er det et krav at begge parter ikke er nærtbeslægtede.
Hvis man er i familie med hinanden såsom fætre kusiner eller lign, er der stor sandsynlighed for at man får afslag på sin ansøgning, da der findes en formodningsregel om at denne slags ægteskab ofte er tvangsægteskaber eller er sket under pres fra familien.
Det er ikke ulovligt at blive gift med sin kusine eller fætter i Danmark, og at blive gift med sin udenlandske fætter er heller ikke ulovligt. Problemet opstår først når man søger opholdstilladelse til denne.
Der kan være andre elementer i sagen som efter konkret vurdering vurderes til at være nok grund til at give afslag. Det kan være hvis man under interviewet til styrelsen eller ambassaden har givet indtryk af at man ikke er fuldt understået med hvad der foregår. Altså at brylluppet ikke er sket efter deres egen vilje. Hvis der bliver rejst mistanke om tvang, pres eller andre ting som gør at Danmark ikke kan være med til sådan et arrangement, kan der blive givet afslag.
Det samme gælder arrangeret ægteskaber. Under ansøgningen bliver spørgsmålet stillet om man selv har arrangeret sit ægteskab og om der er andre der har arrangeret det for en og eller hvordan man har arrangeret det, hvor man har mødt hinanden osv.
Der vil blive taget stilling til alle elementer i sagen for at finde ud af om der er tale om et reel ægteskab og hvad der ligger bag. Først efter en samlet konkret vurdering af hele sagen bliver der truffet en afgørelse fra myndighedernes side. Denne afgørelse kan påklages til nævnet hvis man mener der er tale om et forkert afslag eller der ikke er taget stilling til visse elementer i sagen. Det kan også være der er kommet nye oplysninger i sagen.
Hvis man modtager et afslag, og klager over dette, er det ikke ensbetydende med at man kan blive i Danmark. Man vil som udgangspunkt blive bedt om at rejse og få en skriftlig udrejsefrist. Hvis man ikke følger denne udrejsefrist og blive i Danmark ulovligt, skader det ens sag meget. Politiet foretager også regelmæssige rutinecheck hos folk som har fået en udrejsefrist.
Har du fået en udrejsefrist og kan du ikke tage tilbage til hjemlandet pga. omstændigheder der gør at det er farligt at tage tilbage kan der søges om opsættende virkning hvilket er en anmodning til den pågældende myndighed om at få lov til at blive i Danmark mens de behandler ens klage. Sandsynligheden for dette er dog meget lav, og derfor er det nemlig vigtigt at man ikke får ubegrundet afslag. Derfor kan det være meget godt at få hjælp til sin sag om familiesammenføring da det kan have store konsekvenser i form af tid, penge og liv.
Der findes forskellige firmaer eller organisationer som hjælper med dette. Nogle af de bedste indenfor dette område er www.nemfamiliesammenfoering.dk som beskæftiger sig med udlændingeret som deres hovedområde. De er til at snakke med og kan kontaktes via deres hjemmeside. Man kan få dem til at tage hele sagen for en eller også få et rådgivningsmøde hvor man gennemgår sagens dokumenter og mulighederne for at øge chancerne for at opnå en succesfuld familiesammenføring.
Skriv et svar